Studio 180

Awards

2004

  • NZIA Local Award For Architecture


This project involved the design and construction of Irving Smith Jack’s new offices in central Nelson. We wanted an open plan studio that ‘felt like an architect’s studio’, maximising our corner exposure and responding to an adjacent heritage building already occupying the site. Our response is a combination of two stripped back forms, separated by a dramatic glazed entry. Each of the forms is evocative of the lean shapes of modernist architecture.The Bridge Street end juts forward to assert itself beside the dominant heritage facade, repeating its colours and proportions. High sloping ceilings yield generous interior studio spaces. Large areas of glazing maximise natural light and ventilation while well-considered sun screening protects our work areas from direct sunlight.

Irving Smith Architects © 2017 | Website by Lucid